Cəmiyyət 

Kərə, yoxsa bitki yağ? Hansı daha ziyandır ?

ÖLÜM RİSKİNİ 17% AZALDIR
Az miqdarda bitki yağı yemək sağlamlığı yaxşılaşdırır, ürək xəstəliklərindən və xərçəngdən qoruyur. Yeni bir araşdırmaya görə, daha çox bitki yağı, xüsusən soya, kələm və zeytun yağı istehlak edən insanlarda erkən ölüm riski daha az olur.
“JAMA Internal Medicine” jurnalında yayımlanan və Amerika Kardiologiya Assosiasiyasının elmi sessiyasında təqdim olunan hesabatda bildirilib ki, daha çox bitki yağı və daha az kərə yağı istehlakı, erkən ölüm riskinin 17% azaldır. Bundan əlavə, xərçəng və ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini də azaldır. Boston’dakı Brigham və Women’s Hospital xəstəxanasının tədqiqatçıları, 30 ildən çox izlənilən 200,000-dən çox insanın məlumatlarını təhlil edib. Tədqiqatçılar aşkar edib ki, gündə ən çox yağ istehlak edən iştirakçılar, erkən ölüm riski ilə 15% daha çox, bitki yağları, xüsusən soya, kələm və zeytun yağı istehlak edən insanlar isə erkən ölüm riski ilə 16% daha az qarşılaşıb.

Daha çox xəbərlər